Inspiratie

Staying grounded: Food Forestry Lessons from Brambles

24 maart 2021 |

Written by: Fiona Loomis, intern at Het Schippershuis from september 2020-february 2021 I arrived at the food forests of Het Schippershuis with a backpack full of romantic ideas and enthusiasm. How can one not be idealistic when food forests are agricultural systems that aim to be self-sustaining, to host large…

Lees verder

Eerste aanplant Schippershuis Voedselbos – locatie De Groote Wijngaard

3 februari 2020 |

Het Schippershuis is uitgebreid met een nieuwe locatie van ongeveer 1 hectare op 10 minuutjes fietsen van onze thuisbasis. Het ligt op het landgoed De Groote Wijngaard, een plek met een historie zo’n beetje even lang als Het Schippershuis. Eigenaresse Mevrouw Mary-Ann Bouwmeester stelt een hectare jong bos beschikbaar aan…

Lees verder

Activiteiten in het voedselbos

31 januari 2020 |

Sinds onze oprichting organiseren we af en toe kleinschalige activiteiten op ons land, meestal in samenwerking met anderen. Een etentje in de buitenlucht, een wildplukcursus, een kookworkshop, koken op vuur met eigen oogst… Het is fijn om niet alleen de verse producten te delen, maar ook de unieke plek.  …

Lees verder

Laat een reactie achter