Tuintafelen in de boomgaard

Wat een bijzondere plek is het toch, denk ik als ik met mijn dochtertje onder een van de fruitbomen in de boomgaard ga zitten. Tussen de geknotte wilgen door kijk ik uit over het weiland, waar zo nu wat schapen grazen. In de verte zie ik de bosrand van het aangrenzende landgoed. Om me heen buigen de takken van de appelbomen naar beneden, zwaar van de beginnende appeltjes. Aan de frambozenstruiken komen ook al de eerste vruchten.

De vogels fluiten vrolijk en op de achtergrond hoor ik de kippen rustig scharrelen in hun ren. Olivia ligt te spelen op een kleedje in het gras. Piet de hond komt enthousiast aanrennen. "Verse oogst!" hoor ik in de verte roepen en even later komt Joyce van achter de schuur aangelopen met een grote mand in haar hand.

 

 

mand met verse oogst

Felrode paprika’s, grote lichtgroene kroppen sla en een hele berg worteltjes prijken uit de mand. "Simone en Yvonne zijn al bezig om een heerlijke salade te bereiden",  zegt ze.

Ik sla mijn boek dicht en begin de lange tafel te dekken die midden in de boomgaard staat. Door de kussentjes met het bloemetjesmotief heeft het wel iets weg van een Franse tuin bedenk ik me... Ik zet de kleurige bos veldbloemen die ik ‘s ochtends heb geplukt op tafel.

 

 

Headerfoto pagina MoestuinJoshua komt aangelopen met een grote bos radijsjes. "Zelf geplukt uit mijn eigen moestuin", zegt hij trots.

Als iedereen aan tafel zit vertelt Johan dat hij vanmiddag gaat beginnen om de buitenkeuken te bouwen, samen met Tim.  "Dan kan ik lekker buiten voor jullie koken op mijn verjaardag," reageert Simone enthousiast. "Gaan we dan ook BBQ ‘en?" vraagt Joshua. "Nee, we gaan nog iets veel leukers doen", zegt Johan, "We gaan tuintafelen!"  "Wat is dat?", vraagt Joshua. "Dat is het nieuwe BBQ ‘en", zegt Johan. "Gezellig samen buiten koken en eten, met superverse groenten uit de eigen moestuin. En daarna eten we jouw zelfgemaakte appeltaart rond het kampvuur op de vuurplaats." "Dan wil ik tuintafelen!", zegt Joshua enthousiast.

 

 

Heb jij ook zin om eens te tuintafelen? Het Schippershuis deelt deze heerlijke ervaring graag en organiseert regelmatig etentjes in de buitenlucht samen met Sillyway Events. Samen eten koken in de buitenlucht, met superverse producten uit de moestuin en het voedselbos en genieten van het resultaat in een sfeervolle ambiance met een goed gesprek en veel pret. Zelf koken in een buitenkeuken (van jou of van ons), of met een privéchef. In je eigen tuin, in onze boomgaard of op een andere locatie.

 

Wil je ook eens een verrassend etentje organiseren? Neem dan contact op via sillywayevents@gmail.com of geef ons bij Het Schippershuis een belletje op 06-27228397 en we helpen je een onvergetelijke ervaring te creëren!

 

Nieuws en tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.
!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.