Tuintafelen in de boomgaard

Wat een bijzondere plek is het toch, denk ik als ik onder een van de fruitbomen in de boomgaard ga zitten. Tussen de geknotte wilgen door kijk ik uit over het weiland, waar zo nu en dan een kudde schapen graast. In de verte zie ik de bosrand. Om me heen staan de appelbomen in bloei, de prachtige bloesem is een lust voor het oog. Aan de frambozenstruiken komen al de eerste vruchten.

De vogels fluiten vrolijk en op de achtergrond hoor ik de kippen rustig scharrelen in hun ren. Olivia ligt te spelen op een kleedje in het gras. Piet de hond komt enthousiast aanrennen. Verse oogst hoor ik in de verte roepen en even later komt Joyce voorbij de schuur aangelopen met een grote mand in haar hand.

mand met verse oogst

Felrode paprika’s, grote lichtgroene kroppen sla en een hele berg radijsjes prijken uit de mand. Simone en Yvonne zijn al bezig om een heerlijke salade te bereiden zegt ze.

Ik sla mijn boek dicht en begin de lange tafel te dekken die midden in de boomgaard staat. Door de kussentjes met bloemetjesmotief heeft het wel iets weg van een Franse tuin.

Ik zet de kleurige bos veldbloemen die ik ‘s ochtends heb geplukt op tafel.

Silke schommel

Joshua komt aangelopen met een grote schaal aardbeien.

"Zelf geplukt uit mijn eigen moestuin", zegt hij trots!

Als iedereen aan tafel zit vertelt Johan dat hij vanmiddag gaat beginnen om de buitenkeuken te bouwen, samen met Tim. " Dan kan ik lekker buiten voor jullie koken op mijn verjaardag," reageert Simone enthousiast. "Gaan we dan ook BBQ ‘en" vraagt Joshua? We gaan nog iets veel leukers doen zegt Johan, we gaan tuintafelen! Wat is dat, vraagt Joshua? Dat is het nieuwe BBQ ‘en zegt Johan. Gezellig samen buiten eten, met eigen bereide gerechten uit de moestuin. En jouw zelfgemaakte appeltaart eten we rond het kampvuur op de vuurplaats. Dan wil ik tuintafelen zegt Joshua enthousiast!

 

salade van verse oogst

Tuintafelen = het nieuwe BBQ’ en. Gezellig samen buiten eten, met eigen bereide gerechten uit de moestuin.

 

Advies om uw eigen boomgaard of (moes)tuin in te richten of langskomen voor een rondleiding? Of kom eens langs bij een van onze evenementen.

Koken uit eigen tuin

We koken graag in onze buitenkeuken in de boomgaard met de oogst uit onze moestuin. Chef Simone laat zich inspireren door de oogst van het seizoen en bereidt hiermee heerlijke gerechten. Groene soepen en salades, heerlijke risotto’s en verrassende wraps. Een keertje mee-eten? Schrijf u in voor een van onze themabijeenkomsten!

Feest in de boomgaard

Iets te vieren? Voor kleine gezelschappen (tot 15 personen) organiseren wij speciale etentjes in onze boomgaard. Of in uw eigen tuin. Genieten aan een lange gedekte tafel, onder de fruitbomen met uitzicht op het uitgestrekte weiland, waar de schapen grazen. ’s Avonds natafelen bij de vuurplaats rond het kampvuur. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Themabijeenkomsten

We vinden het belangrijk om verbondenheid te creëren in de buurt. We organiseren daarom verschillende bijeenkomsten met iedere keer een ander thema.
Iedereen is welkom.
Lekker eten, een goed gesprek en mooie ontmoetingen staan centraal.
Check onze activiteitenkalender voor meer informatie.

Nieuws en tips ontvangen?

Schrijf je dan hier in.
!
!
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.